• Aankleding innovatiecentrum
  • Aankleding innovatiecentrum
  • Aankleding innovatiecentrum

Op dinsdag 9 december is in Nijverdal een nieuw innovatiecentrum voor ‘smart materials’ geopend. In dit innovatiecentrum wordt gewerkt aan het ‘Factory of the Future Programme’, Dit project heeft als doel de productie van geavanceerde materialen, zoals beschermende weefsels, nog efficiënter, duurzamer en slimmer te maken, de zogeheten smart production. In dit kader is een samenwerking aangegaan met verschillende Twentse ondernemingen, waaronder een aantal MKB-bedrijven.

FotF_programme_v2.1

Het consortium is een voorbeeld van een netwerkstructuur van bedrijven in de sector Materialen en Mechatronica (materialen, machinebouw, componenten, engineering, IT), die in Oost-Nederland sterk is vertegenwoordigd.

GraphID heeft voor het compleet vernieuwde gebouw verschillende fotopanelen, bewegwijzering et cetera ontworpen en gerealiseerd. Wij hebben ook zorg dragen voor de aankleding van de officiële openingshandeling.

Tijdens de opening van het innovatiecentrum staan er in het ‘TenCate Park’ een aantal tenten, gemaakt van tentdoek dat bedrukt is met in het innovatietraject ontwikkelde (inkjet)technologie. Op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2014 in Utrecht, konden bezoekers een eigen ‘tentontwerp’ maken middels een speciaal ontwikkelde app. De mooiste tenten zijn nu gerealiseerd. Wij hebben het beeldmateriaal dat door de prijswinnaars is aangeleverd geoptimaliseerd en de gewenste uitvoering doorgesproken met de verschillende confectionairs.

Demo Image

Demo Image

Michelangelo’s plafondschildering uit de Sixtijnse kapel in Rome is gebruikt om één van de mogelijkheden van het digitaal veredelen van tentdoek te laten zien; namelijk het digitaal bedrukken van tentdoek. De penseelstreken van de meester komen opnieuw tot leven in de bedrukte weefsels van TenCate. Voor een presentatie die gehouden zal worden bij de opening van het innovatiecentrum, hebben wij stalen van dit bedrukte doek gefotografeerd.

De foto van het plafond van de sixtijnse kapel hebben wij in opdracht van TenCate bewerkt, zodat deze als dessin gedrukt kan worden op tentdoek. Dit dessin is gebruikt voor een tipi-tent die op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht heeft gestaan. Isabella tenten heeft met ditzelfde doek een voortent gemaakt en beide tenten worden getoond tijdens de opening van het innovatiecentrum.

Demo Image

Demo Image